TERMENI SI CONDITII
de utilizare a site-ului spotgourmet.ro

GENERALITATI
Informatii despre site/vanzator
Din dorinta de a fi cat mai aproape de interesele si nevoile clientilor, acestia vor avea acces permanent la Termenii si conditiile de utilizare a site-ului spotgourmet.ro.
Va rugam sa cititi cu atentie Termenii si Conditiile prezentate mai jos inainte de a comanda/solicita orice produs sau serviciu de pe site.
Prevederile mentionate in continuare, respectiv Termenii si conditiile de utilizare a site-ului spotgourmet.ro de catre orice persoana, constituie acordul si contractul (denumit in continuare „Contractul”) dintre Societatea Asispot SRL, cu sediul Craiova, str. Stefan cel Mare bl.9, ap. 12, inregistrata la ROONRC sub nr. J16/1263/2021, avand cod fiscal RO44245894, si orice persoana care utilizeaza acest site sau contacteaza Mon Gourmet Craiova la numerele de telefon disponibile pe site.
Utilizarea site-ului spotgourmet.ro (inclusiv plasarea oricaror comenzi de livrare in locatia specificata de catre client/cumparator/utilizator, pentru un anumit eveniment, a unor preparate culinare) presupune existenta capacității legale necesare pentru legarea unor raporturi contractuale si constituie o declaratie privind indeplinirea urmatoarelor conditii (i) implinirea varstei de 16 ani; (ii) inexistenta unor circumstante care afecteaza capacitatea legala si (iii) acceptarea deplina a prevederilor din acest Contract.
In cazul produselor destinate minorilor sub 18 ani, acestea pot fi accesate doar de adulti.
Daca oricare dintre aceste conditii nu este indeplinita, trebuie sa incetati imediat utilizarea Site-ului si sa nu plasati comenzi.
Refuzul de a receptiona si de a plati o comanda, fara motive intemeiate, poate duce la sistarea livrarilor viitoare si la blocarea contului de utilizator.
Conturile deschise pe site care nu sunt utilizate pentru o perioada de timp mai mare de 1 an vor fi suspendate automat.

DEFINITII
Vanzator – Societatea Asispot SRL;
Client/cumparator/utilizator – orice persoana fizica, care are capacitate de exercitiu deplina, sau persoana juridica care se inregistrează in site prin crearea si utilizarea unui Cont de Utilizator si care plaseaza o comanda prin intermediul site-ului, prin aplicatiile mobile, telefonic sau prin alt mod de comunicare la distanta, conform procedurii stabilite in Termeni si Conditii;
Vizitator – orice persoană fizică sau juridică care accesează site-ul, fără a se înregistra;
Contul de Utilizator – metodă de înregistrare și autentificare în site, formată dintr-un user și o parolă care permite utilizatorului să lanseze o comandă prin intermediul site-ului. Contul de utilizator cuprinde date de identificare ale cumpărătorului și istoricul comenzilor plasate de către cumpărător. Utilizatorul: (i) declară că toate informațiile introduse la crearea Contului sunt reale, corecte, complete și actualizate; (ii) își asumă răspunderea pentru menținerea confidențialității datelor de cont (user și parolă) și pentru gestionarea accesării contului; (iii) acceptă în mod expres și fără echivoc Termenii și Condițiile în versiunea care este afișată pe site la data utilizării site-ului/plasării comenzii. Ulterior creării Contului, utilizarea site-ului echivalează cu acceptarea modificărilor intervenite asupra Termeniilor și Condițiilor afișate pe site;
Comandă – document în format electronic, întocmit de cumpărător și remis vânzătorului, prin intermediul site-ului, prin aplicatiile mobile sau dupa caz solicitarea verbala la telefon sau prin intermediul altui mijloc de comunicare la distanta, prin care Cumpărătorul își manifestă intenția fermă de a achiziționa unul sau mai multe produse din oferta Vânzătorului, plătind prețul acestora. Comenzile Clientului se efectueaza in baza ofertelor prezentate de Vanzator si listelor de preturi aferente.
Convenția/contract – comanda confirmata de vanzator conform Termenilor si Conditiilor. Obiectul contractului/conventiei il constituie asigurarea serviciilor de alimentatie prin prestarea de catre Vanzator in favoarea Clientului a serviciilor de pregătire, preparare şi livrare în locația specificată de către Client, pentru un anumit eveniment, a unor preparate culinare – denumite in continuare „servicii de catering”, in schimbul achitarii de catre Client, Vanzatorului, a pretului aferent acestor servicii.;
Ofertă – propunerea de vânzare adresată cumpărătorului, prezentată periodic Clientului, prin e-mail sau care poate fi consultata de catre Client online pe site-ul spotgourmet.ro
Servicii de catering – activitatea de preparare si livrare a unor preparate culinare, reci și/sau calde, sărate și/sau dulci și/sau băuturi, în mod profesional, în conformitate cu legislația în vigoare, pe bază de comandă, în locația specificată de către client, pentru un anumit eveniment.
Preparate culinare/meniuri – sunt cele din ofertele Vanzatorului. Pentru comenzi ce nu se regasesc in oferte, Vanzatorul poate conveni cu Clientul realizarea acestora la comanda, cu stabilirea pretului si a termenului de finalizare.
Comunicare comercială – orice formă de comunicare (e-mail/SMS/telefonic etc.) destinată să promoveze, direct sau indirect, produsele, serviciile, imaginea, numele ori denumirea, firma sau emblema Mon Gourmet

Site – spotgourmet.ro;
Date cu caracter personal – conform definiției de la art. 4 pct. 1 din Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor).

PLASAREA COMENZII. CONTRACTUL
Prin plasarea comenzii, Clientul îşi exprimă angajamentul de achiziţionare a unuia sau mai multe bunuri sau produse comercializate prin intermediul site-ului spotgourmet.ro. Vanzatorul asigura prepararea si livrarea corespunzatoare a produselor comandate de catre utilizatori/clienti.
Astfel, contractul reprezintă înţelegerea consensuală la distanţă intervenită între Vânzător şi Client cu privire la vânzarea, respectiv achiziţionarea, unuia sau mai multor produse, prin lansarea unei Comenzi de către Client şi acceptarea ei de către Vânzător, cu respectarea prevederilor legale şi a Termenilor şi Condițiilor.
Prin plasarea comenzii oricarui produs sau serviciu prin acest site, prin telefon sau prin orice alt mod de comunicare la distanta ori prin aplicatiile mobile va exprimati acordul de a respecta aceste Termeni si Conditii.
Accesul în vederea efectuării unei comenzi este permis oricărui Utilizator. Prin plasarea comenzii, clientul acceptă această formă de comunicare.
Contractul se consideră încheiat în momentul primirii de către Cumpărător de la Vânzător, verbal sau prin intermediul poștei electronice, a confirmării acceptării comenzii plasată de către Cumpărător. Imediat după plasarea comenzii, însă nu mai târziu de momentul livrării produselor, Cumpărătorul va primi e-mail-ul de confirmare a acceptării comenzii, daca acesta a oferit informatii Vanzatorului referitoare la adresa de e-mail.
Contractul este compus din comanda lansată de cumpărător și confirmată de către vânzător și prezenții Termeni și Condiții.
În cazul în care comanda nu va putea fi procesată, cumpărătorul va fi informat în cel mai scurt timp. O comandă neconfirmată de către vânzător va fi considerată o comandă anulată. În cazul în care s-a realizat plata pentru o comandă neconfirmată, vânzătorul va rambursa suma respectivă în termen de 7 zile lucrătoare.
Vânzătorul își rezervă dreptul de a confirma comenzile doar în limita stocului pe care îl are la dispoziție. Vânzătorul nu poate garanta disponibilitatea produselor afișate/listate în site și poate refuza orice comandă în caz de indisponibilitate a unui produs sau în cazul în care respectivele produse nu mai fac parte din oferta curentă, precum și pentru orice alt motiv.
Contractul este cu executare imediată, având ca obiect obligația vânzătorului de a transmite cumpărătorului proprietatea unui bun în schimbul unui preț pe care cumpărătorul se obligă să îl plătească.
Fotografiile produselor sunt cu titlu de prezentare.
Întreg continutul acestui site poate fi modificat si va este oferit „ca atare” fara a se oferi nicio garantie de nici un fel, fie aceasta expresa sau implicita.
Produsele noastre pot contine urmatorii alergeni :
Cereale care contin gluten (adica grau, secara, orz, ovaz, grau spelt, grau mare sau hibrizi ai acestora) si produse derivate
Crustacee si produse derivate.
Oua si produse derivate.
Peste si produse derivate
Arahide si produse derivate.
Soia si produse derivate
Lapte si produse derivate (inclusiv lactoza)
Fructe cu coaja, adica migdale (Amygdalus communis L.), alune de padure (Corylus avellana), nuci (Juglans regia), anacarde (Anacardium occidentale) nuci Pecan [Caryaillinoiesis (Wangenh.) K. Koch], nuci de Brazilia (Bertholletia excelsa), fistic (Pistacia vera), nuci de macadamia si nuci de Queensland (Macadamia ternifolia) si produsederivate
Telina si produse derivate.
Mustar si produse derivate.
Seminte de susan si produse derivate.
Dioxid de sulf si sulfiti în concentratii de peste 10 mg/kg sau 10 mg/litru
Lupin si produse derivate.
Moluste si produse derivate.

CONFIDENȚIALITATE
Vânzătorul va păstra confidențialitatea informațiilor de orice natură pe care utilizatorul le furnizează. Conform cerințelor Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și Consiliului Uniunii Europene („Regulamentul general privind protecția datelor” sau „GDPR”) și ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal și protecția vieții private în sectorul comunicațiilor electronice, vânzătorul are obligația de a administra în condiții de siguranță și numai pentru scopurile specificate, datele personale furnizate despre dumneavoastră, un membru al familiei dumneavoastră ori o altă persoană.
Actualizarea și modificarea politicii privind colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal se va efectua ori de câte ori este necesar pentru a se reflecta modificări ale legislației în vigoare sau modificări ale modului în care sunt prelucrate datele cu caracter personal de către operator. Orice astfel de modificare va fi afișată pe pagina de ”Termeni și condiții” a vânzătorului.

PRETURI SI PLATA
Preturile produselor listate pe site sunt exprimate în lei si conțin TVA.
Cu toate acestea, societatea atenționează asupra faptului că există cazuri în care ca urmare a unor disfuncționalități ale Site- ului sau erori, prețul afisat pe site poate să nu fie cel real. În aceste cazuri, Vânzătorul va informa Clientul asupra pretului corect, mentionându-l în cuprinsul confirmării comenzii.
Ne rezervam dreptul de a modifica preturile si ofertele aflate în derulare fara o notificare prealabila, situatie in care anterior transmiterii comenzii va rugam sa solicitati si sa verificati ultima varianta de preturi si oferte.
Modalitati de plata: ramburs numerar la livrare, plata online sau Ordin de Plata. In cazul Ordinelor de Plata, livrarea se va face in momentul in care Vanzatorul are confirmarea incasarii de la banca.
Plata online:
Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastră, în condiții de siguranță deplină. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic și Electron) și MASTERCARD.
Nu este perceput nici un comision suplimentar pentru tranzacții, indiferent de valuta pe care o aveți în cont, tranzacțiile se fac în lei, la cursul de schimb al băncii dumneavoastră.
Cum functioneaza?
-in momentul plasarii unei comenzi, cumparatorul plaseaza comanda si selecteaza “Plata cu cardul online” , la acesta optiune cumparatorul este redirectionat catre pagina procesatorului de plati, introduce datele de card si plateste, respectiv finalizeaza comanda;
– Datele cardului de plata ale Utilizatorului/ Cumparatorului nu vor fi accesibile Asispot SRL si nici nu vor fi stocate de catre de Asispot SRL sau de catre procesatorul de plati integrat in Site, ci doar de catre institutia de autorizare a Tranzactiei sau o alta entitate autorizata sa presteze servicii de stocare date de identificare a cardului ce va fi comunicata cumparatorului.
Daca ati ales metoda de plata ” Plata cu cardul online ” este necesar sa completati un formular cu informatiile despre cardul dumneavoastra in pagina securizata a procesatorului de plati.
– Platile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa si MasterCard (Visa/Visa Electron si MasterCard/Maestro)
se efectuaeaza prin intermediul sistemului „3-D Secure” elaborat de organizatiile care asigura tranzactiilor on-line acelasi nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau in mediul fizic, la comerciant.
– „3-D Secure” asigura in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferata sau stocata,
la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plati, aceste date fiind direct introduse in sistemele Visa si MasterCard.
Important de stiut! – Pentru platile prin card bancar nu este perceput nici un comision!

Politica de anulare si rambursare.
Comenzile platite online pot fi anulate telefonic la numarul nostru 0772.013.234 doar in primele 60 minute de la plasarea comenzii, suma platita va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de 1-30 de zile de la acceptarea returului, in fuctie de banca emitenta a cardului. Dupa 60 minute de la plasarea comenzii, comanda nu mai poate fi anulata.
In cazul comenzilor nelivrate, suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de 1-30 de zile de la acceptarea returului, in functie de banca emitenta a cardului.
In cazul comenzilor livrate partial ( ex stocul epuizat al unui anumit produs din comanda), se va rambursa suma afertenta produsului ce nu a putut fi livrat in decurs de 1-30 de zile de la acceptarea returului, in functie de banca emitenta a cardului.
Ofertele/promotiile nu se cumuleaza cu alte oferte/promotii deja reduse sau aflate în derulare.
Ofertele speciale sunt definite pentru fiecare zona de livrare in parte, verificati disponibilitatea ofertei speciale in zona dvs de livrare.
In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse/promotii au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, ne rezervam dreptul de a anula comanda produsului respectiv si de a anunta clientul telefonic/e-mail in cel mai scurt timp, despre eroarea aparuta, daca produsul nu a fost livrat.
In cazul in care produsul a fost deja livrat, pretul corect al produsului este cel inscris pe bonul fiscal, sens in care clientul poate achita diferenta sau refuza comanda.

INFORMATII PRIVIND LIVRAREA
Toate comenzile vor fi livrate la adresa comunicata de client cu ocazia lansarii comenzii, de către un curier, angajat al societatii sau al unui tert parti cu care Asispot SRL a incheiat un contract de prestare de sevicii de livrare.
La momentul livrării comenzii/produselor Clientul trebuie să asigure accesul livratorului la adresa (in curte sau imobil) si sa raspunda la numarul de telefon mentionat la plasarea comenzii , pentru cazurile in care livratorul nu reuseste sa gaseasca adresa exacta sau sa obtina accesul in cladire.
În cazul neacceptării livrării comenzii in timpul de livrare comunicat sau in cazul in care livratorul nu reuseste sa livreze comanda din cauza instructiunilor inadecvate ale Clientului sau a lipsei de raspuns la apelurile livratorului, aceste comenzi vor fi considerate a fi livrate către dumneavoastră , toate riscurile si responsabilitățile în astfel de situații fiind transferate în sarcina dumneavoastră.
Site-ul spotgourmet.ro ofera informatii despre zonele unde sunt solicitate comenzi minime si/sau taxe de transport.
Harta și arondarea pe zone este conceputa doar in scop informativ si nu creaza obligatia Vanzatorului de a livra la o adresa din cadrul unei zone.

LIMITAREA DE RASPUNDERE
Utilizatorul se obliga sa acceseze si sa utilizeze site-ul in scopuri si prin mijloace care sa nu constituie o utilizare abuziva.
Utilizare abuziva: reprezinta utilizarea site-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii societătii Asispot SRL sau subsidiarelor sale.
Incercam sa ne asiguram că informatiile disponibile pe site sunt corecte si nu contin erori sau omisiuni, iar în cazul apariției unei disfuncționalitati în acest sens ne cerem scuze anticipat.
Nu putem garanta că utilizarea site-ului va fi fără erori de operare in ceea ce priveste scopul pentru care a fost constituit dar în timp util, defectele vor fi corectate. Nu putem garanta întreaga functionalitate, acuratete si fiabilitatea site-ului si nu oferim nicio garantie, expresă sau implicită în legatură cu îndeplinirea obiectivului sau corectitudinii.
Nu ne asumăm răspunderea pentru eventualele întârzieri, erori, omisiuni sau pierderi de informatii transmise, generate de virusi sau alte programe distructive transmise calculatorului, prin intermediul site-ului nostru, de Client sau terți.
Ne-am luat toate măsurile rezonabile pentru a preveni frauda pe internet si pentru a ne asigura că toate datele colectate de la dumneavoastră sunt stocate în sigurantă pe cât posibil, iar in acest sens va rugam sa analizati Politica de confidentialitate si Politica GDPR afisate site-ul nostru.
Nu vom putea fi trasi la răspundere pentru orice întârziere în executare sau neexecutarea furnizarii produselor sau serviciilor aferente în cazul în care apar probleme ca urmare a oricărui eveniment care este în afara controlului nostru.

LEGEA APLICABILĂ. LITIGII
Termenii și Condițiile se supun legislației române.
În eventualitatea apariției unui diferend între administrator/vânzător și utilizator/cumpărător, părțile vor încerca soluționarea situației problematice pe cale amiabilă.
Când nu este posibilă rezolvarea diferendului pe cale amiabilă, competența de soluționare a litigiului revine instanței de judecată de la sediul administratorului/vânzătorului.
În cazul în care una sau mai multe clauze din cele mentionate mai sus va fi declarata nula sau nevalida, indiferent de cauza, clauza declarata nula nu va afecta validitatea celorlalte clauze, cu exceptia cazului in care se gaseste in stransa legatura cu aceasta din urma.

NOTIFICĂRI
Notificările care se vor transmite între administrator/vânzător, pe de-o parte, și vizitator/cumpărător, pe de altă parte, se vor considera a fi trimise dacă vor fi expediate prin poștă electronică (e-mail) pe adresele acestora. Notificările care vor fi trimise către administrator, în condițiile amintite anterior, se vor expedia pe adresa de e-mail: spotgourmet2023@gmail.com. Notificările care vor fi trimise de către administrator vizitatorilor/cumpărătorilor vor fi expediate pe adresele de e-mail comunicate de aceștia la completarea formularelor de înregistrare în site.
Notificările trimise către administratorul site-ului trebuie să cuprindă în mod obligatoriu următoarele informații: datele de identificare ale vizitatorului/cumpărătorului; raportul contractual în raport cu care se trimite notificarea (dacă e cazul); situația concretă care se semnalează prin notificare; argumentele/motivele notificării; Solicitările adresate administratorului; soluțiile propuse pentru rezolvarea situație.
Notificările adresate administratorului vor primi un răspuns în termen de cel puțin 5 zile lucrătoare, care va fi comunicat prin e-mail la adresa indicată în notificare.
Utilizatorii pot gasi informatii detaliate apeland numarul de telefon 0772.013.234.